Matbutiker

Matbutiker

Jag är hur cool som helst när jag är i Stockholm, jag vet var jag ska gå, vet vilken tunnelbana, buss eller tåg jag ska ta. Jag hittar till närmsta toa, bankomat eller affär. Beter mig fortfarande som en stadsmänniska FÖRUTOM när jag kommer in i en butik och då gäller det särskilt matbutiker. När jag går in i butiken blir mina ögon större, näsborrarna vidgas och öronen växer. Det är ett mycket större sortiment i mataffärena i Stockholm än i våra butiker på Åland. Och det finns alltid en massa nyheter!! Just då i butiken är jag inte en stadsmänniska längre, min son tycker jag är enormt pinsam för jag ojjar mig och blir exalterad över både det ena och det andra.

På Åland har jag i stort sett 4 matbutiker och välja på, 2 om jag inte vill åka så långt. På måndagar är det ganska tomt på hyllorna särskilt om man vill ha något som kommer från Sverige eller Finland. 

Sortimentet är inte dåligt i butikerna, det finns att välja på och i en butik är sortimentet väldigt stort. MEN det finns inte det där extra och nyheter kommer inte så ofta hit, därför blir jag som jag blir. När jag bodde i Sverige tänkte man inte på det extrema överflödet av produkter i butikerna som man egentligen inte behöver. Det bara fanns där, det var en självklarhet.

Det som jag verkligen tycker är bra på Åland är att jag tycker det är mycket enklare att handla lokala produkter här, och det beror ju på att det är inte så stort. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s