Fågelinfluensan

Fågelinfluensan

Man blir både chockad och överraskad när det dör fåglar i fågelinfluensan. Det är ett tag sedan man hörde om den. Minns när det var det enda som man pratade om och människor dog i sjukdomen. Man tog avstånd från alla fåglar och ville inte vara i närheten av dem. Men så lugnade det ner sig. Nu är det dags igen.

För några dagar sedan påträffades döda viggar här på Åland. Det är nu bekräftat att de dog av H5N8 fågelinfluensan den allvarliga sorten. I går påträffades fyra döda påfåglar på Lilla Holmen i Mariehamn. Beslut togs att man även skulle avliva resterande påfåglar. Man har skickat fåglarna för att testa dem. Lilla Holmen är nu avspärrat för allmänheten och man vet inte ännu vad man ska göra med hönsen som också finns där. Det finns även ett fågelhus och man hoppas att smittan inte har tagit sig in dit.

Det känns väldigt sorgligt, påfåglarna var någon väldigt fint här i Mariehamn. Jag tog gärna med mig vänner dit för att visa holmen med en strand, brygga, gångstråk, kaniner, höns, fågelhuset och så påfåglarna som på sommaren gick fritt på holmen. Men nu är de borta, väldigt ledsamt.

Oron finns lite där för hur det här kommer att utvecklas. Kommer det bli flera fall eller stannar det här? Vi har väldigt många svanar på ön och de samlas på åkrarna för att äta. Jag hoppas att de klarar sig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s