Ålands fotografiska museum

Ålands fotografiska museum

Om du är det minsta intresserad av fotografering och fotohistoria så måste du besöka Ålands fotografiska museum som finns i en by på norra Åland. Byn heter Pålsböle och när du ändå är i byn kan du hälsa på mig 🙂

Museumet är helt privat och drivs av Olle och Benita, de brinner bägge för det här och Olle är som ett uppslagsverk när det gäller foto och kameror. Räkna med minst 1 timme och ännu längre om du har frågor. 

Förutom alla kameror och fotoutrustning så finns det även filmutrustning, skivspelare ja i stort sett nästan allt du kan tänka dig i foto/film väg. Sedan har de ett cafe med gott fika, Benitas fina smycken som är till salu och hennes fina parfymsamling.

Jag är väldigt glad över att vi har ett sådant fint museum här på ön. I dag fick Olle ett fint stipendium från Julius Sundbloms stiftelsen. Även Ålands fotoklubb Obscura fick motta ett stipendium. Eftersom jag är med i styrelsen i fotoklubben var jag där med en annan från styrelsen och tog emot stipendiumet. 

Här på Åland är vi många som tycker om att fotografera och vår fina fotoklubb har en massa engagemang. I år fyller vi dessutom 40 år!!! 17 novmber har vi vernissage för vår årliga årsutställning.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s