Händelsrik dag

Händelsrik dag

I går kväll hade Mattias svårt att somna, anledningen var dagens besök i skolan. Jag ställde klockan på halvåtta i morse men både han och jag vaknade innan.

Frukost i magen och sedan åkte vi alla 3 till Godby och skolan.

image

Det var pirr i magen men för min del försvann det när vi mötte föreståndaren. Hon tog emot oss och ett stort plus till henne då hon riktade sig till Mattias hela tiden, jag och Micke kom i andra hand 👍. Vi blev visade runt i skolan och fick se slöjdsalarna, musiksalen, matsalen och aulan. De var inte riktigt klara om han ska börja i A eller B klassen. Men vi fick träffa bägge klasserna, vi började i B klassen. Alla eleverna var nyfikna på Mattias och de presenterade sig med namn och vilken by de kommer ifrån. Det kom några barn från våran by 🙂 Vi var med en hel lektion sedan var det rast.

Under rasten fick vi träffa läraren för A klassen. Fick lämna uppgifter så vi kan logga in på skolan sida. Sedan gick vi tillbaka till klassrummet och nu kom även A klassen in för att träffa Mattias så han fick presentera sig och de för honom. Lärarna hade planerat in lite lek för att lite av spänningen skulle släppa och också för att få bort oss föräldrar 😇 Det gick bra och det kändes bra att höra barnen ropa på Mattias. De avslutade leken med att berätta om sina intressen innan de sa hejdå till Mattias.

Vi gick därifrån med en bra och positiv känsla. Mattias sa att han önskade han kunde börja i morgon i skolan ❤

Klassen var inte så stor 16 elever. Skolan är 10 år gammal och väldigt ljus och luftig. De går från klass 1-6 och sedan går de till högstadieskolan som ligger i närheten. Matsalen ligger som mitt i skolan och de har ett väldigt fint bibliotek som även är bibliotek i samhället. Känns bra det här!

När vi var klara med skolan åkte vi och badade på Mariehamns badhus, ett jättefint badhus som ligger vid vattnet. Finns en vattenrushkana inomhus och lite bubbelbad och strömmar och man kan även simma ut en sväng.

Sedan bar det av hem till stugan. Vi möttes av ett gäng byggare som skulle titta på det rum vi ska bygga om. Så nu ska vi få en offert och sedan sätts det igång. Kändes bra!

Dagens händelser tog inte slut där….vi fick besök av Ålandstidningen också. De ville intervjuva oss och ta en bild 😉 Det blir intressant att läsa. 👍

I kväll blir det spinning också med en nyvunnen vän 👍:) känns bra!!!

Annonser

En reaktion på ”Händelsrik dag

  1. Tycker det låter så spännande Annelie. Ett helt nytt liv i mysig miljö. Så skönt att sonen fick en bra känsla från nya skolan. Måste vara en sten som lättat.
    Önskar en fortsatt bra vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s